Akoestische kunst

De huidige interieur trend, waarin veel harde materialen worden toegepast voor de inrichting van huizen en projecten is prachtig, maar komt vaak de akoestiek niet te goede. Het toevoegen van zachte materialen, bv vilt op de wand, kan verbetering geven.

Wilt u naast een esthetische toevoeging ook de akoestiek binnen een ruimte verbeteren, dan kan Feltgood een akoestisch viltpaneel of -panelen op maat ontwerpen en aanleveren. Een bestaand dessin van een viltschilderij kan als uitgangspunt dienen of een nieuw dessin kan ontworpen worden. Er zal gebruik worden gemaakt van een aangepast houten frame met dikkere spielatten, waar het vilt omheen gespannen wordt. Daardoor ontstaat er ruimte binnen het raamwerk aan de achterzijde en kan er extra geluidsabsorberend materiaal worden toegevoegd, wat de geluidsdemping nòg meer vergroot. 

In opdracht van Feltgood heeft het adviesbureau voor ruimteakoestiek, van der Boom uit Zutphen, metingen verricht betreffende de geluidsabsorptie van dit ontwikkelde akoestisch viltpaneel. Vanuit deze gegevens kan Feltgood, in samenwerking met het adviesbureau, eventueel berekenen hoeveel vierkante meter viltoppervlak er nodig zal zijn voor een aangename akoestiek.

Wilt u esthetiek combineren met een verbeterde akoestiek en meer informatie krijgen over wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.